


خدمات کلینیک زخم سایه
در خصوص زخم بستر یا زخم فشاری

زخم بستر یا زخم فشاری:
زخم بستر به انگلیسی Bedsore یکی از بیماریهای پوستی آزاردهنده است که بسیاری از بیمارانی که زندگی نباتی دارند یا برای مدت طولانی در یک مکان بیحرکت باقی میمانند را دچار مشکل میکند. شناسایی زخمهای فشاری در مراحل اولیه، درمان را بهبود میبخشد و خطر عوارض را کاهش میدهد و جابجایی مکرر بیماران برای جلوگیری از زخمهای فشاری ضروری است. در صورتیکه شما یا عزیزانتان به زخم بستر دچار شدهاید، میتوانید با دریافت نوبت از کلینیک زخم سایه، اولین قدم را برای درمان این مشکل بردارید.
در ادامه استراتژیهای مفید کلینیک زخم سایه را برای مدیریت و درمان این نوع زخم بررسی میکنیم:
1. کاهش فشار
در کلینیک زخم سایه با تغییر مداوم وضعیت بیمار به درمان زخم او و جلوگیری از ایجاد زخمهای فشاری جدید کمک میکنیم. همچنین پدهای فوم یا بالش مخصوصی زیر نواحی آسیب دیده میگذاریم.
2. تمیز کردن زخم
زخمهای ساده و جزئی را با آب و صابون به آرامی شستشو داده و برای زخمهای باز از محلول نمکی استفاده می شود تا محل آسیب دیده تمیز نگه داشته شود.
3. تعویض پانسمان ها
پانسمان میتواند از زخم بستر محافظت کند و روند بهبودی آن را تسریع ببخشد. بنابراین بهتر است بر اساس توصیه پزشک بانداژ مناسبی را برای پانسمان انتخاب کنید. آنها عبارتند از:
- پانسمان فوم
- پانسمان هیدروژل (ژل بر پایه آب)
- پانسمان هیدروکلوئیدی (محافظت کننده از زخم)
- پانسمان آلژینات (ساخته شده از جلبک دریایی)
4. استفاده از کرم های موضعی
این کرمها خاصیت ضدباکتری داشته و با عفونت مبارزه میکنند. در کلینیک سایه از این کرم ها استفاده می شود چرا که کرمهای موضعی میتوانند موجب بهبود پوست آسیب دیده شوند و به محافظت از آن بپردازند.
5. برداشتن بافت مرده
در این مواقع در کلینیک سایه انجام دبریدمان یا همان برداشتن و حذف بخشی از بافت مرده انجام میشود. این راهکار یکی از مهمترین روشهای مدیریت و درمان زخم بستر است که موجب بهبود حال بیمار خواهد شد. در واقع با روش درمانی بریدمان زخم مزمن (طولانی مدت) به زخم حاد (کوتاه مدت) تبدیل میشود.
توضیح مختصری از روش درمانی دبریدمان:
- اولتراسوند: برداشتن بافت مرده به کمک امواج صوتی
- آبیاری: شستن بافت مرده به کمک مایعات تحت فشار
- لیزر: برداشتن بافت مرده به کمک پرتوهای نور متمرکز
- جراحی زیستی: از بین بردن باکتری زخم و بافت مرده به کمک ماگوت باکتری
- جراحی عادی: ترمیم بافت مرده به کمک عمل جراحی و بستن زخم
- موضعی: تازه شدن بافت مرده به کمک عسل یا پمادهای آنزیمی پزشکی
6. استفاده از تخت و تشک مناسب
تشکهای مخصوص بیماران بستری شده بهدلیل داشتن فوم مناسب به کاهش فشار کمک میکنند. همچنین پمپ گذاشته شده در برخی از تختهای مخصوص میتواند با گردش هوا از ایجاد زخم بستر جلوگیری و به بهبود آن کمک کند.
7. تجویز داروهای مناسب
در مواقع حاد متخصصان زخم و پزشکان آنتیبیوتیک تجویز میکند که برای بهبود عفونتهای پوست، استخوان و خون گزینه مناسبی خواهد بود.
8. استفاده از روش جراحی در زخم بستر شدید
وقتی بیماری زخم بستر وارد مرحله چهارم (شدیدترین نوع زخم فشاری) شود، پزشک یکی از روشهای جراحی را پیشنهاد میدهد. در این روش معمولا از پوست سالم برای ترمیم بافت مرده استفاده خواهد شد.
برای درمان زخم بسترهای عمیق که از آنها زخمهای بستر درجهی ۳ و درجهی ۴ زخم بستر نام برده می شود، از روشهای تهاجمیتر و جدیتر استفاده میشود. معمولا این زخمها از انواعی هستند که نسبت به درمان مقاومت بالایی نشان میدهند. برای درمان این زخمها مراحل زیر به ترتیب انجام میشوند؛
- تجویز یک دوره آنتیبیوتیک تراپی کامل برای درمان عفونت زخم انجام میشود تا روشهای درمانی بعدی موثر واقع شوند.
- زخم دبریدمان میشوند و این به معنی برداشتن بافت ناکارآمد و از بین رفتهاست. در این موارد باید از طریق جراحی بافت آسیبدیدهی زخم بستر برداشتهشود.
- در این مرحله در صورت لزوم باید پیوند پوست انجام شود. با یک پوست سالم، بخش آسیبدیده پوشیده میشود تا زخم به طور کامل بهبود پیدا کند.
برای جلوگیری از زخم بستر چه باید کرد؟ (پیشگیری از زخم بستر)
می توانید با تغییر وضعیت مکرر و اجتناب از فشار روی پوست، از بروز زخمهای بستر جلوگیری کنید. حرکتدادن بیمار حداقل هر ۱۵ الی 20 دقیقه برای کاربران صندلی چرخدار و هر ۲ ساعت برای افراد در رختخواب هستند توصیه میشود. راه کارهای دیگر عبارتند از:
- مراقبت کامل از پوست و خشک نگه داشتن پوست
- تغذیه ی مناسب و مصرف مایعات کافی
- ترک سیگار و دخانیات
- مدیریت استرس
- ورزش روزانه حتی اگر در تخت هستید
نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به متخصص
از آنجایی که رخم بستر یکی از بیماریهای پوستی خطرناک و ناگوار است، بهتر است که در مواجهه با آن به خوبی و به موقع برخورد کنید. اولین قدمی که باید بردارید، مواجهه به متخصصان زخم و کلینیک های داخلی یا درمان زخم است.
اگر سالمند و یا بیمار شما در معرض ابتلا به این زخم است، سریعا اولین نوبت را از کلینیک زخم سایه دریافت کنید و برای پیشگیری از ایجاد آن و یا وخیمشدن زخم، به متخصصان این کلینیک مراجعه کنید.
کلینیک سایه مراقب سلامت شماست.

جهت استفاده از خدمات کلینیک سایه در خصوص زخم های بستر و فشاری با جناب آقای شمشاد، متخصص درمان زخم در کلینیک زخم سایه، از طریق راههای ارتباطی زیر تماس حاصل فرمایید.
- شماره واتساپ: ۹۸ ۱۰ ۹۵۶ ۰۹۱۹.
- روز های کاری : شنبه، دوشنبه، چهارشنبه
- ساعات کاری: ساعت ۱۴:۳۰-۱۷:۳۰
- ادرس: سعادت آباد، خیابان علامه شمالی، نبش خیابان ۱۴ شرقی، جنب بانک سپه، پلاک ۸۷، ساختمان سایه، طبقه ۲، واحد ۱۱

جهت استفاده از خدمات کلینیک زخم سایه در خصوص درمان زخم بستر با جناب آقای شمشاد، متخصص درمان زخم از طریق راههای ارتباطی زیر تماس حاصل فرمایید.
- شماره واتساپ: ۹۸ ۱۰ ۹۵۶ ۰۹۱۹.
- روز های کاری : شنبه ، دوشنبه ، چهارشنبه
- ساعات کاری : ساعت ۱۴:۳۰-۱۷:۳۰
- ادرس : سعادت اباد، خیابان علامه شمالی، نبش خیابان ۱۴ شرقی ، جنب بانک سپه ، پلاک ۸۷ ، ساختمان سایه ، طبقه ۲ ،واحد ۱۱